Borbodur , Prambanan, en nog veul meer!
18 mei 2026 - Klaten, Indonesië
Selamat Pagi!!
Komt die he ...Tringgggggg 04.15 jaja lekker optijd.
Vandaag.
Borubodur & bezoek aan autentiek dorp met paard&wagen.
Borodur....unesco een van de highlights van deze reis! Dus ondanks het vroege opstaan zitt de hele bubs weer happy in happy! Na een dik uur rujden komen we bij het park wAar deze indrukwekkende tempel ligt.
Je mag deze niet met je eigen schoenen betreden, dus krijgen we daar speciale bambo slippers, braaf als echte fasionatas volgen wij onze gids.
En dan ineens boem!!!! Uit het niets staat hij daar, indrukwekkend de borubodur.🙏 1200 personen mogen r per dag maar opo. Je krijgt een tijdslot van 1 uur. Gelukkig om 9 uur dan denk je fijn niet zo heet!? Fout gedenkt lol
Na deze stop, gaan we richting uitgang waar we in een paarden kar stappen. Om een autentiek dorp te bezoeken..
pff te hot te lang hhahaha dus op naar de lunch. Om de buikjes te vullen...om daarna onszelf een leuk kado te geven op onze trouwdag. Uit de naast gelegen zilversmederij. Waar je na een demonstratie lekker kon shoppen🥰🤭
Dan trug in ons happy weer veilig naar ons hotel, savinds staat r nog een diner met traditionele dans.....wat een dag!! Vol maar zo veel beeleeft vooor nu licht uit en slapen!!!
Tringg trinnggg 05.15 whoehoeee weer vroeg rise and shine.
Op het menu, batikfabriekje,bechak tour,palijs van de sultan, waterpalijs lunch.
We trappen de dag af bij een batic attelier waar er een demo wordt gegeven. En je evt kunt shoppen.
Dan stappen we in een soort van riksja maar met moter. Een leuke tocht waar we door dorpjes en malibolo street rijden. Erg druk haha. Maar we worden veilig bij het paleis afgezet.
Het paleis, mooi groot leuke gids dansers en muziekanten. Genoeg te zien. Na een wandeling door steegjes belanden we bij het waterpaleis. Een groot water bassin met hoge muren.
En daar gaan we weer met zijn alle happy in! Op naar een lekker lunch. Zoals aris onze gids zegt in het midde van nergens😅
Nog 1 stop te gaan de praambanan tempel. Ook hier weer een indrukwekkende stop. De fotos spreken voor zich......wat zijn we weer rijk dat we dit allemaal mogen beleven....🥰🙏
Moe en voldaan rijden we terug naar ons hotel... morgen weer vroeg uit de veren dan gaan we naar ons nieuwe thuis Solo!
John, Hemmy en ik bedanken jullie weer voor het lezen van deze lap teks!!! Soeksemaaaa en oet morgen! 🖐❤️

Geniet er nog van lieverds 😘
En ook van mij nog gefeliciteerd met jullie trouwdag 🥰😘