Vietnam! we zijn vertrokken

12 maart 2025 - Quý Cao, Vietnam

Xin Chao !!!!! lieve kijkbuis vrienden daar  zijn wij dan van uit Vietnam!.

Het heeft even geduurt maar wij gaan jullie snel bij praten nu :-)

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zo ver, op ons gemak zijn we richting schiphol vertrokken. koffers en check in ging heel soepel na wat vrije tijd instappen voor de eerste etappe naar dubai, goede vlucht gehad.

2025-03-11_09.25.53

natuurlijk in dubai even toch maar wat eten we zijn bij het hardrock cafee beland. na 3 hamburgers met een drankje en 1 rib uit ons lijf minder door naar hanoi nog 6 uur vliegen dan zijn we er!!!!

Hanoi, alle koffers zijn er we lopen braaf naar onze  reisgroep en met zijn alle hop de bus in. op naar ons eerste hotel.

na een uurtje rijden , stappen we uit in en checken in bij ons hotel:

even opfrisse en ja hoor het gaat beginnen. een uurtje later zitten we op het dakterras van ons hotel te luisteren wat voor plannen we de eerste dagen hebben. vandaag gaan we nog een wandeling van 20 min naar een restaurantje maken.

2025-03-11_09.28.25

20 minuten was eerder 1,5 uur !!! hahah wat een stadt dampen de lucht overal een wirwar van mensen scooters kleien eettentjes, inmiddels zijn we meer dan moe!!! lopen rustig terug naar het hote waar we dan eindelijk kunnen gaan slapen.

Hanoi Dag 2 , tringggggg opstaan weer op tijd uit de veren vandaag een vol programma, op ontdekking in Hanoi.

Te voet gaan we richting het oorlogsmuseum "Hanoi Hilton" erg indrukwekkend en leerzaam wat er hier in die tijd zich afgespeeld heeft.

2025-03-11_09.27.172025-03-11_09.21.47

Een uurtje later zitten we weer in onze bus, die ons naar het Monsuleum brengt voor een korte foto stop. en door riching de tempel van confusius, " oudste universiteit" waar we een uurtje rond neuzen. we springen weer in de bus.en worden dan in het centrum van Hanoi weer losgelaten en gaan we lekker een hapje eten bij Little hanoi.

De buikjes weer vol, op naar het poppen theater maar  ai ai ai dat  is toch wel een aanslag op iedereen zijn oogleden om wakker te blijven hahaha een leuke ervaring maar net te lang!!

2025-03-11_09.30.56

maar niet getreurt , er wordt nu voor een adrenaline kik gezorgt wij gaan met zijn alle een cycloritje maken, een stukje lopen en daar staan al 30 rijtuigjes te wachten op onze groep, wat een avontuur is dat!! dwars door het verkeer zittent in een klein bakfietsje hooge bussen naast je heerlijke uitlaatgassen die je o gratigs naar binnen gepompt krijgt.  met garantie voor heel veel hoestenkuchen en proesten!.

Na dit avontuur wakker, en teru naar hotel savonds wat vrije tijd, en zijn we lekker  gaan eten bij een restaurantje uit de michelen gids.

2025-03-11_09.29.42

en morgen ..... ja morgen ..... vetrekken we weer vrolijk naar Halong bai!!!! weg uit het drukke Hanoi op naar frisselucht water en rots partijen.

voor nu lieve kijkbuis vrienden zeggen wij Tot Snel!!!  John, Rian & Hemmy.

1. Dennis:
    12 maart 2025
    Super om te lezen heel veel plezier nog samen
  2. Kirsten:
    12 maart 2025
    Ziet er allemaal goed uit zeg! Lekker genieten.
  3. Tineke Willems:
    12 maart 2025
    Fantastisch! Wat een avontuur!
  4. Anita Lelieveldt:
    Herkenbaar allemaal.
    Veel plezier nog.
  5. Claudia van Gerven:
    12 maart 2025
    Super leuk het reisverslag met foto's van de eerste dagen ! Gelukkig veilig weer uit de fietsrijtuigjes gekomen. Geniet ervan samen.
  6. John en Miriam:
    12 maart 2025
    Veel plezier jullie maar dat gaat wel lukken denk ik: genoeg te zien en te doen dat.