Vihn we reizen door !!

18 maart 2025 - Hoi An, Vietnam

Xin Chao !! lieve kijkbuis vrienden, ja jaa het was even still maar we halen het in!.

tringggg en weer gaat een wekker, in alle vroegte stappen we weer in onze bus met heel het spul richting vihn de volgende stop.

onze  eerste stop een locale markt , we hadden 30 min nou... dat was meer dan genoeg wat een lucht hing daar echt te erg! op deze markt werden de kippen en eenden live de nek omgedraaid echt niet fris.. op een andere plek waren ze met branders de veren van de reeds geslachte diren aan het smeulen. kort om 30 minuten !)!! hoog uit toen waren we al weer terug op straat hahahaha.

2025-03-18_09.12.43

onderweg bezoeken we het momument van de 10 gevallen meisjes die tijdens de vietnam oorlog sneuvelde tijdens het ontmatelen van de bommen,  werden zij getroffen door een bomardement. een indruk wekkende stop. 10 mooie graven met de foto's van de gesneuvelde de jongste was 17 de oudste 23. ook waren de kraters van het bombardement nog goed te zien.

2025-03-18_09.13.222025-03-18_09.14.53

na deze stop rijden we rustig verder over mooie bergwegen onder weg een stop bij een thee en rubber plantage, interesant ? nee niet echt hahaha de heren waren er ook snel op uitgekeken.

2025-03-18_09.14.10

gelukkig was het  een korte stop en zaten we weer ontour om naar onze lunch stop te gaan bij Phong nha.

na lekker te hebben gesmikkeld werden we op bootjes gezet. en ja hoor echt waar voor het eerst in deze reis zagen we de ZON!!!!! whoehoeeee.

op de bootjes moesten we natuurlijk een mooi reddingsverst an dus t was HOT HOT HOT, na een half uurtje varen over een mooie rivier met een leuk landschap. komn we aan bij het phong nha grotten stelsel. *Slik* wie mij (rian) kent ik vind dat nix! maar wat was het mooi het viel reuze mee  we werden geroeid in de grot, mooie verlichting en zo veel te zien de  grot was ruim. na een half uur varen werden we afgezet in de grot bij een trap, daar konden we nog een heel stuk lopen naar de uitgang. het was geweldig. toenweer in ons bootje terug naar het begin punt.

2025-03-18_09.16.052025-03-18_09.46.422025-03-18_09.18.18

en ja  ja jullie raden het al weer in onze bus!! woeiii op naar het volgende hotel. sun spa resort in dong hoi.

tijdens het avond eten was en van onze groeps genoten niet helemaal lekker. we hebben met zijn alle nog wel even gezellig geborreld in het resort aan zee.

terug op de kamer..... begon man lief zich niet lekker te voelen met als gevolg een relatie met de wc pot de hele nacht.

toch maar even de reisleiding geapt dat het niet zo goed gaat met hemmy.

tien minuten later krijgen we een groeps ap van de reisleidster.

16 mensen ziek!!!! aj aj aj het zal toch niet. maar ja zoals  wij bikkels zijn allemaal toch weer de bus in vol medicatie en eventuele extra stops. en de nodige plastik zakken voor het geval dat iemand toch nog moest over geven. leuk is anders maar al met al zijn we goed aangekomen in het volgende hotel waar iedereen rustig aan kon herstellen.

John en ik zijn toch even gaan eten in het rooftop restaurant wij waren gelukkig gezond en hadden wel trek. na een tijdje kwam hemmy nog voor een colatje die was inmiddels wat opgeknapt en zo lieve mensen, kwam ook hier de olifant met de grote snuit en blies dit verhaaltje uit !!!.

Greetings  from Vietnam

Kwik Kwek & Kwak.

1. Daniëlle:
    18 maart 2025
    Amai, jullie hebben echt al veel gezien en gedaan. Een druk programma 😅
    Geniet er nog van 😘 En Hemmy beterschap!
  2. Tineke Willems:
    18 maart 2025
    Geweldig weer! En hopelijk geen zieken meer!