En we touren vrolijk door... hue

19 maart 2025 - Hoi An, Vietnam

Xin Chao, !

Het wc knuffel festein is ten einde gekomen.. dus we kunnen vrolijk door met het avontuur.

In alle vroegte gaan we vertrekken eerst rijden we richting het vin moc tunnel stelsel. deze tunnels werden gebruikt om de schuilen tijdens de bombardementen. onze gids daar verteld in geuren en kleuren over de trieste tijd hoe mensen in de tunnels leefde.

2025-03-19_15.33.142025-03-19_15.34.02

na een kleine ronde door een mooi museum, was het zo ver om de tunnels in te gaan en te beleven hoe het voeldt, deze hebben we nog even niet gedaan warmte en nog niet helemaal top fit dus even een colatje op het terasje, en wat locale peper de beste in de wereld blijkbaar op de kop getikt. en toen kwam de rest van het stel ook al weer aan, dus HOPPAAA bus weer in.

volgas richting de grens tussen noord en zuid, waar we een korte stop maken om het momument te bekijken en zelf over de oude brug over te steken.

2025-03-19_15.35.05

we rijden nu rustig naar ons hotel waar we tegen de avond aan komen voor iets te eten en een rustige avond.

2025-03-19_15.36.25

tringgggggggggggg een volle dag op het programma en wat vooreen dag. ja ja ja hoor bakken met regen komen naar beneden. dus voor we instappen scoren we nog even de mooiste regencapes die je maarkunt bedenken stippies en bloemekes lol.

nextstop de Citadel, kort saman gevat NAt koud heel veel lopen en paar oude gebouwen bekeken. dit was het minst indrukwekkende wat we tot nu toe gezien hebben. eigenlijk dachten veel mensen in de bus er zo over... was het het weer ? we weten het niet maar 3 uur kijken waren we eindelijk weer in t buske.

2025-03-19_15.37.18

2025-03-19_15.38.25

Onderweg stoppen we bij een wierrook & hoeden makerij, natuurlijk de nidige souveniers ingeslagen daar.

2025-03-19_15.39.11

Ennn doorrrr nu richting een pagoda bij de parfum rivier, stippie & stippie (j&H) zijn nog even de trap beklommen om een kijkje te nemen. vervolgens hebben we een tochtje met een Draken boot gemaakt op de parfum rivier. het was wel aardig.... waarna we weer gedropt werden in ons hotel.

2025-03-19_15.44.26

Even met een rotgang opfrissen koffers al vast inpakken want we gaan eten!! onder tussen begin ik (rian) mij niet zo lekker te voelen dus 3 hapjes gegeten en wat water gedronken toen terug naar het hotel met de bus en snel naar bed!!!!!   De heren hebben samen nog een drankje genomen in de lobby van het hotel en ook  zo lieve kijkbuis vrienden komt er ook aan dit stukje weer een eind.

wij zeggen bedankt voor het kijken en tot.........  snel.

Stippi, stipke & Bluumpke

1. Anita Lelieveldt:
    19 maart 2025
    Hoi ik zie jullie met regencapes dat hadden wij gelukkig niet. Wel jammer voor jullie. Maar toch mooi. 😘
  2. Dennis:
    20 maart 2025
    Jammer van het weer maar jullie vermaken je toch wel volgens mij heel veel plezier nog samen en hoop dat snel de 🌞 komt